Visa або MasterCard. Чим відрізняються ці картки

На перший погляд, ніякої різниці між цими платіжними системами нема. Обидві працюють у більшості країн світу, забезпечують практично моментальні перекази, рівень захисту карток теж мало чим відрізняється. У чому ж тоді різниця?

MasterCard VS Visa


Головна відмінність систем MasterCard та Visa — у конвертації валют. Що це значить? Конвертація — це переказ базової валюти картки в іноземну (долар, євро). Чим менше разів конвертуються ваші гроші, тим більше грошей ви збережете після оплати.


Розглянемо детальніше основні відмінності цих платіжних систем.

УмоваMasterCardVisa
Базова валютаЄвро. Якщо картку використовувати у США, то конвертація буде такою: Гривня–Євро–Долар. Якщо ви користуєтеся карткою в Європі, то конвертація Гривня–Євро.Долар. У США конвертація буде наступною: Гривня–Долар, а в Європі — Гривня–Долар–Євро.
Комісія за конвертацію в іншу валюту0%0–5%
Комісія за конвертацію в іншу валютуКартки приймаються практично в усіх країнах, але оплачувати покупки в інтернеті не можна, бо немає коду безпеки картки. Приймаються до оплати в магазинах. При оплаті покупок до $50 на батьківщині не потрібно вводити PIN-код.Не можна оплачувати покупки за кордоном — тільки переведення в готівку. При здійсненні покупок на батьківщині необхідна авторизація та введення PIN-коду. Можливість оплати товарів в інтернеті буде вказана в договорі банку.
Коди безпекиCVC2CVV2
Перелік послуг для власників карток класу «Преміум»
  • Знижки в партнерських організаціях (список партнерів можна уточнити в банку);
  • Екстрена підтримка в разі викрадення або втрати картки (ваша картка буде негайно заблокована, щоб шахраї не змогли зняти гроші).
  • Медична підтримка власників карток за кордоном;
  • Юридичні консультації;
  • Можливість бронювати квитки в кіно, театр, столики в ресторані, авіа та ж/д квитки;
  • Допомога в разі викрадення або втрати картки за кордоном;
  • Подовження гарантії покупок, які були оплачені карткою Visa;
  • Нарахування бонусів за оформлення медичної страховки власнику картки та членам його родини;
  • Можливість доставки банківських та деяких споживчих товарів додому. Повний список товарів можна уточнити в банку;
  • Консультації спеціаліста з управління рухомим та нерухомим майном.
   

Яку картку обрати

При виборі картки, підключеної до систем MasterCard або Visa, потрібно визначити свої потреби, а також місце, де ви частіше за все користуватиметесь карткою. Декілька порад для тих, хто сумнівається у виборі платіжної системи:

  1. При розрахунку карткою в Україні різниця практично непомітна, тому обирайте будь-яку.
  2. Якщо ви часто буваєте в США або купуєте товари в американських магазинах, то краще обрати картку Visa, а якщо в Європі — то MasterCard, щоб уникнути подвійної конвертації грошей. Варто брати картку рівнем не нижче Standart, бо картки початкового рівня практично не мають користі за кордоном.
  3. Якщо за кордоном немає можливості купувати місцеву валюту за вигідним курсом, то краще оформити гривневу картку з прийнятним курсом конвертації в євро або долари.
  4. Якщо ви вирішили оформити картку класу Premium, тоді уточнюйте повний перелік послуг, бонусів та партнерських програм. Добре подумайте, чи потрібні вам усі ці функції. Як часто ви відвідуватимете Діснейленд або віденську оперу за зниженими цінами? Якщо не плануєте цього робити постійно, то не варто переплачувати за користування карткою вищого класу.

В ідеалі мандрівникам та бізнесменам, що часто відвідують інші країни, треба мати дві картки. Так ви зможете обирати кращі умови для оплати та зняття готівки за кордоном, не витрачаючи гроші на конвертацію валют.

Рубрики:
Теги:
Отзывов (0)