Огляд банків з вигідними умовами для відкриття рахунку ФОП

Банки з вигідними умовами для фоп

Після реєстрації індивідуального підприємця необхідно оформити розрахунковий рахунок, який буде використовуватися для прийняття оплати від клієнтів, переказу коштів партнерам та постачальникам. На цьому етапі виникає багато питань: «Як відкрити розрахунковий рахунок у банку для ФОП?», «Як обрати підходящі умови?» і навіщо взагалі відкривати ще один рахунок, якщо вже є банківська картка.

За законом ФОП не мають права використовувати рахунок фізособи для роботи. У статті ми зібрали перелік банків для відкриття рахунку ФОП, які пропонують вигідні умови.

Які документи потрібні

Щоб відкрити рахунок у банку для ФОП, необхідно надати стандартний пакет документів:

  • Заяву на відкриття рахунку, написану власноруч;
  • Свідоцтво про реєстрацію ФОП;
  • Паспорт та ІПН підприємця;
  • Контактні дані та адресу розташування компанії.

Після збору документів і подання заявки банк розгляне інформацію і прийме рішення про відкриття рахунку протягом 1–2 днів. Про рішення вам повідомлять за телефоном, тому краще вказувати контактний номер, за яким з вами реально зв’язатися у будь-який час.

Топ-5 банків з найвигіднішими умовами

Сьогодні в Україні послугу відкриття розрахункового рахунку для підприємця пропонують більше 67 банків. При виборі банку потрібно звернути увагу на умови відкриття та обслуговування рахунку, доступні функції, порядок закриття рахунку, комісії за переказ у національній або іноземній валюті. Також спеціалісти рекомендують враховувати строк роботи банку у країні, його імідж і репутацію, відгуки клієнтів.

Отже, де краще за все відкрити розрахунковий рахунок ФОП.

IdeaBank

Для індивідуальних підприємців банк пропонує кілька тарифів, однак найвигіднішим можна назвати «Ідеальний старт». Відкриття та обслуговування рахунку тут безкоштовне. Щоб закрити рахунок, необхідно сплатити разову комісію у розмірі 150 грн. Закриття рахунку за ініціативою банку безкоштовне.

Перекази в національній валюті до 50 000 гривень між клієнтами IdeaBank безкоштовні. А ось за переказ більших сум банк буде стягувати комісію: від 50 000 до 500 000 гривень — 0,4 %, але не менше 25 гривень, від 500 000 до 1000 000 — 0,6%, від 1000 000 гривен — 2,5 % від суми переказу.

Комісія за переказ у національній валюті між клієнтами різних банків складає 20 гривень. Якщо платіж проведений онлайн, то сума комісії не перевищує 1 гривню. Комісія за переказ коштів у іноземній валюті складає 0,15% і коливається в районі від 20 до 100 USD.

За зняття коштів з рахунку клієнт має заплатити комісію в розмірі 0,50%.
Для клієнтів також доступні послуги “Клієнт-банк”, онлайн-банкінг, технічна підтримка 24/7.

Конкорд Банк

Тарифний пакет «Підприємець» ідеально підходить для відкриття рахунку ІП. Банк не тільки гарантує зрозумілі умови відкриття і обслуговування рахунку, але й пропонує одну з найнижчих комісій за переказ і зняття грошей.

Відкриття рахунку30 грн.
Щомісячна плата за обслуговуванняВідсутня
Вартість вихідного платежа7,5 грн
Випуск корпоративної карткиБезкоштовно
Видача готівки0,7% від суми
Підключення інтернет-банкінгуБезкоштовно

Також для клієнтів банку доступні функції «Клієнт-банк», цілодобовий доступ до рахунку, технічна підтримка 24/7.

Піреус Банк

Піреус Банк пропонує одразу три тарифних пакети для індивідуальних підприємців, які розраховані на обслуговування компаній різних розмірів і з різним обігом коштів. Клієнт може обрати підходящий саме йому тарифний пакет.

Вид послугиТарифний пакет «International»Тарифний пакет «Profi»Тарифний пакет «Smart»
Відкриття рахунку100 грн.100 грн.100 грн.
Щомісячне обслуговування500 грн.300 грн.120 грн.
Переоформлення/ закриття100 грн.100 грн.100 грн.
Переказ грошей через паперове доручення50 грн.50 грн.50 грн.
Онлайн-переказ1,2%1,2%1,2%
Переказ в іноземній валютівід 20 до 50 євровід 20 до 50 євровід 20 до 50 євро

Також банк пропонуєа своїм клієнтам безкоштовний випуск банківської картки, підключення послуги онлайн-банкінгу, цілодобову підтримку оператора.

RwS Bank

Тарифний пакет «Стандарт» створений банком спеціально для обслуговування індивідуальних підприємців. Відкриття рахунку в банку складає всього 100 грн, а комісія за зняття готівки не перевищує 1%.

Комісія за переказ коштів між клієнтами RwS Bank через функцію «Клієнт-банк» складає 2 гривні, а через паперове доручення — 20 гривень. Що стосується переказів в іноземній валюті, то банк працює з такими грошима, як долари, євро та рублі. Вартість переказу складає:

  • В USD 0,1%, min 30$ max 200$;
  • В EUR: 0,1%, min 30Є max 200Є;
  • В RUB: 0,1%, min 500 RUB max 2 000 RUB;
  • У інших валютах 0,25% min 30$ max 200$ у доларовому еквіваленті.

Також для клієнтів доступні безкоштовні корпоративні картки, технічне обслуговування та консультації, участь у бонусних програмах, цілодобовий безперешкодний доступ до рахунку та інші умови.

Банк Південний

Тарифний пакет «Підприємництво» підходить для фізичних осіб – підприємців, обсяг річного прибутку яких не перевищує 50 млн. гривень.

Відкриття рахункубезкоштовно
Щомісячне обслуговування рахунку130 грн.
Платіжні доручення в національній валюті через систему iFobs за межі банку в операційний час на місяць5 безкоштовних платежів
Видача готівки з поточного рахунку в національній валюті1% (мінімум 20 грн)
Підключення системи «Клієнт-банк»безкоштовно
Платіжні доручення в іноземній валюті через систему iFobs за межі банку в операційний час0,15 % (мін. 25 дол. США, макс. 200 дол. США)

Висновки

Відкриваючи рахунок у банку, індивідуальний підприємець має звернути увагу на декілька моментів:

  1. Обсяг річного прибутку. Від цього показника залежить вибір тарифного пакету і вартість його обслуговування;
  2. Вид діяльності: для нотаріусів, адвокатів, IT, а також дрібних підприємців існують різні умови відкриття та обслуговування рахунку;
  3. Приблизний строк користування рахунком, а також умови закриття.
Рубрики:
Теги:
Отзывов (0)