Що таке рефінансування кредиту

Рефінансування кредиту – отримання позики в банку для повного або часткового погашення одного або декількох попередніх позик. Рефінансування також має назву перекредитування, яке здійснюється на ринкових умовах.

Наприклад, позичальник взяв іпотеку під 15% річних терміном на п’ять років. Через один рік в іншому банку з’явилася можливість отримання іпотеки з процентною ставкою 7% річних. З урахуванням того, що позичальнику потрібно виплачувати іпотеку ще протягом чотирьох років, вигідніше буде розрахувати витрати на рефінансування і порахувати різницю виплати відсотків за чотири роки.

Якщо рефінансувати іпотеку буде дешевше, то банк після підписання договору відправить гроші попередньому кредитору і позичальник буде виплачувати іпотеку вже новому банку за нижчим відсотком.

На сайті Credit Znatok можна оформити рефінансування кредиту онлайн. Редактори можуть проконсультувати з питань, пов’язаних з представленими на сайті банківськими послугами.

Рефінансування оптимізує виплати різними методами. Найчастіше перекредитування проводять для таких цілей:

  • закриття заборгованостей по кільком кредитам, завдяки чому можна здійснювати платежі в один день;
  • зменшення відсотка по кредиту;
  • збільшення терміну виплати заборгованості, що відповідно зменшує щомісячну суму виплати;
  • управління відсотковим ризиком, що досягається завдяки переходу від фіксованої процентної ставки до плаваючої або навпаки, в залежності від конкретної ситуації.

Для того, щоб рефінансувати кредит в Києві, необхідно звернутися в будь-який банк країни, який пропонує таку послугу. Наприклад, Ощадбанк пропонує позичальникам «Програму перекредитування» з вигідними умовами. Сума позики становить від 50 000 до 9 990 000 гривен. Процентна ставка становить від 19,99%.

Термін, за який можна виплатити цю позику становить 12 – 240 міс. Це дуже зручно, якщо клієнту банка потрібно збільшити термін виплати заборгованості для скорочення величини регулярного платежу.

Як оформити перекредитування

Позичальник повинен проаналізувати доцільність оформлення перекредитування для того, щоб комфортно виконувати зобов’язання перед банком. Такий кредит часто спрощує виплату заборгованості, але все залежить від ситуації.

Для того, щоб взяти кредит рефінансування, необхідно слідувати такими етапами:

  1. Вибрати банк, який може видати кредит на рефінансування. Вивчити всі умови цієї банківської послуги.
  2. Звернутися до кредиторів, щоб дізнатися, яку суму заборгованості потрібно буде виплатити для повного погашення позики після отримання схвалення від банку.
  3. Подати завяку на перекредитування в банк. Дочекатися відповіді і оформити кредит.

Рефінансування іпотеки

Деякі клієнти банку користуються банківською послугою рефінансування іпотеки для зменшення навантаження на бюджет. Це часто практикується, особливо якщо відсоток по виплаті іпотеки набагато нижче, ніж поточний займ. Однак, спочатку необхідно зібрати всю інформацію і проаналізувати, чи варто рефінансувати іпотеку. Також потрібно уточнити в банку, чи є у них послуга «знизити ставку».

Зниження ставки дуже зручно і вигідно для обох сторін. Кредитна організація може утримати свого клієнта. Позичальник може швидко оформити банківську послугу на отримання більш вигідного відсотка. Це набагато простіше і швидше в порівнянні з рефінансуванням, тому що зниження ставки передбачає менше формальностей і менше витрат.

Які документи потрібні для оформлення перекредитування

Якщо користувачу потрібно оформити рефінансування кредиту на тривалий термін, банки рекомендують вивчити всю інформацію і переконатися, що ця позика буде дешевше. Можна підрахувати суму боргу на кредитному калькуляторі рефінансування або зробити це вручну, за допомогою процентної ставки, суми щомісячного платежу і загальної суми переплати по відсотках.

Для оформлення перекредитування необхідно зібрати і надати банку такі документи:

  1. Заява.
  2. Паспорт.
  3. Документи, що підтверджують платоспроможність.
  4. Трудова книжка.
  5. Договір і графік виплат по існуючому кредиту.

На завершення слід зазначити, що рефінансування є відмінним інструментом позичальника для зниження кредитного навантаження. Крім того, перекредитування дозволяє знизити процентну ставку і отримати більш вигідні умови в іншому банку.

Перед вибором банку слід уважно переглянути всі пропозиції і вибрати найбільш підходящу. У цьому може допомогти сайт Credit Znatok, де представлені всі кредитні організації країни.

Рубрики:
Отзывов (0)