Яку вибрати кредитну карту

Кредитна карта – банківська платіжна карта, розрахунки по якій проводяться з позикових коштів з встановленим лімітом.

Зараз в Україні діють близько 80 кредитних організацій, готових надати банківську послугу у вигляді кредитної картки. Всі вони мають різні рейтинги і програми. У статті буде розглянуто, яка кредитна карта краще і на що слід звернути увагу при виборі.

Для чого можна використовувати банківські картки

Банківські картки можна використовувати для таких цілей:

  • здійснювати покупки в інтернет-магазинах;
  • замовляти квитки онлайн і на касі;
  • оплачувати покупки в магазині за допомогою безконтактних платежів;
  • здобувати фільми, музику та інший віртуальний контент по всій мережі;
  • оплачувати комунальні платежі і проїзд;
  • знімати гроші в будь-якому банкоматі країни або за кордоном.

Яку карту вибрати: кредитну або дебетову

Залежно від того, для яких цілей користувач бере карту, різниться вид банківської картки. Якщо необхідно отримати позикові кошти, тоді оптимальним варіантом буде кредитна карта. Для використання власних коштів підходящим варіантом буде дебетова карта.

Вибрати банк для оформлення кредитної картки можна виходячи з характеристик різних кредиток, які пропонують банківські установи. Кредитна карта передбачає використання позикових коштів з встановленим процентом.

На такій карті завжди є кредитний ліміт, величина якого може варіюватися в залежності від багатьох нюансів. Найчастіше, мінімальний ліміт для фізичних осіб становить 15 000 гривень. А середньостатистичний термін дії карт дорівнює трьом рокам.

Для отримання дебетової картки вибрати банк не складе труднощів. Необхідно звертати увагу на пропозиції різних банківських установ і вибрати найбільш відповідну. Дебетова карта передбачає використання власних коштів. Клієнт банку нараховує кошти на картку і отримує за її використання невеликий відсоток на рахунок.

Наприклад, клієнт банку «А» отримав дебетову картку для зарахування зарплати. За її використання банківська установа регулярно оплачує клієнту відсоток на карту. Користувач може зняти більше грошей, ніж спочатку було зараховано, не докладаючи до цього жодних зусиль.

Клієнт банку «Б» взяв кредитну картку і має можливість витрачати кошти в межах її ліміту. Таким чином, він може знімати з рахунку більшу суму грошей, ніж має в своєму розпорядженні. При цьому користувач повинен буде повернути заборгованість у встановлений термін. Залежно від цілей використання, можна вибрати найбільш підходящу карту.

Який банк вибрати для оформлення кредитної картки

Багато банків пропонують своїм потенційним клієнтам вигідні умови використання кредитки для збільшення власної клієнтської бази і прибутку. Адже на кожній кредитній карті є відсоток, який позичальник платить банку. Вибираючи карту, потрібно звертати увагу на умови використання та характеристики банківського продукту.

До основних характеристик кредитних карт відносяться:

  • процентна ставка;
  • кредитний ліміт;
  • наявність кешбека;
  • вартість обслуговування;
  • термін використання;
  • наявність пільгового періоду.

Для того, щоб вибрати в якому банку взяти кредитку, необхідно вивчити пропозиції від різних банківських установ і почитати відгуки користувачів про найпопулярніші банки країни.

До одних з найнадійніших банків можна віднести:

  • Приватбанк;
  • Ощадбанк;
  • Райффайзен Банк Аваль;
  • Сбербанк;
  • ОТП Банк.

На сайті можна почитати відгуки про вигідні кредитні картки, які пропонують банки країни або залишити свій відгук. Також редактори сайту можуть проконсультувати з питань, пов’язаних з представленими банківськими продуктами і допомогти вибрати в якому банку краще зробити карту.

Які кредитки можна взяти в банку

Кредитні організації пропонують своїм клієнтам банківські продукти, які зручно використовувати в будь-якому регіоні країни. Банки працюють над поліпшенням умов для користувачів, щоб продовжувати співпрацю протягом тривалого часу.

Найпопулярніші банки України розробляють цікаві програми, з якими можна ознайомитися на сайті. Наприклад, Приватбанк пропонує своїм клієнтам карту «Універсальна» MasterCard Standard з кредитним лімітом до 25 000 гривень. Відсоткова ставка на ній становить 43,2%. На цій кредитці є кешбек і безкоштовне обслуговування, що робить її однією з найбільш популярних серед користувачів.

Серед банківських продуктів Ощадбанку однією з найбільш затребуваних можна назвати карту «Моя кредитка» Visa Classic. Кредитний ліміт на ній становить до 250 000 гривень. Це дуже зручно, коли потрібно купити дорогий товар, при цьому отримати кредитку можна набагато простіше і швидше, ніж кредит. Відсоткова ставка становить 38%.

Карта «Для тих, хто online.Vodafone Bonus Card» Visa Gold належить до однієї з найбільш популярних карт в списку пропозицій ОТП Банку. Кредитний ліміт складає 200 000 гривень. Відсоткова ставка на ній дорівнює 36%. На карті є кешбек і безконтактні платежі.

Зарплатні картки ОТП Банку також є цікавою пропозицією для підтримки і забезпечення успішної діяльності компаній. За допомогою цих карт можна проводити платежі без сплати додаткових комісій. З картки можна зняти кошти в будь-якому банкоматі країни і за кордоном.

В цілому можна сказати, що кредитні карти – це затребуваний банківський продукт, який виконує функції кредиту і одночасно з тим виступає в ролі платіжного засобу. Карти замінюють готівкові гроші, є більш безпечним і зручним способом оплати покупок.

Крім того, в Україні є безліч кредитних організацій, які пропонують додаткові вигідні бонуси своїм клієнтам. На сайті Credit Znatok представлені всі банки країни, які видають кредитні карти.

Рубрики:
Отзывов (0)