Що таке КПП банку

Фінансова грамотність та розуміння банківських термінів корисна для кожної людини, яка займається оформленням контрактів, договорів та інших фінансових документів з приватними і юридичними особами. Один з ключових банківських термінів – це КПП. Розуміючи сенс його привласнення та розшифровку, можна швидко та грамотно заповнити реквізити банку, безпечно переводити фінансові кошти, здійснювати платіжні операції без ризику відправити гроші не за призначенням.

Що таке КПП банку?

Ключове розуміння даного параметра лежить у його абревіатурі, яка розшифровується, як Код Причини Постановки. Він складається з 9 цифр, які зазвичай присвоюються разом з ІПН. Це підтвердження факту, що дана юрособа дійсно перебуває на податковому обліку в ФНС Росії. Знаючи цей шифр, можна отримати інформацію про банк, виявити адресу відділення тощо.

Розшифровка

Тепер слід розібратися у значенні всіх 9 цифр коду. Перші дві цифри позначають регіон реєстрації організації. Третя та четверта – номер відділення ФНС, яка поставила компанію на облік. П’ята та шоста – позначають причину реєстрації юрособи. Останні цифри дають зрозуміти, скільки разів така організація здійснювала постановку на облік у податкову. Для прикладу: 002 означатиме, що юридична особа вже два рази ставало на облік.

Як дізнатися?

Така інформація не є конфіденційною, код КПП прописується у реквізитах договорів та угод, його можна знайти на рахунках та інших документах. Наприклад, якщо ви хочете дізнатися код КПП банку, вам достатньо звернутися до відділення або зателефонувати на гарячу лінію. Також всі коди причини постановки доступні на офіційному сайті інспекції.

Рубрики:
Отзывов (0)