Як виправити погану кредитну історію

Ви пропускали платежі за кредитами або мікропозиками і отримали негативну відмітку у кредитній історії. Виправити положення справ можна. У цій статті ми поділимося перевіреними методами, як за кілька місяців зробити свою КІ набагато кращою.

Розраховуйтесь за покупки кредиткою

Найдієвіший метод виправити кредитну історію – стати відповідальним платником. Якщо у вас є кредитна картка, оплачуйте нею покупки. Вносіть гроші на банківський рахунок, до якого прив’язана картка, до кінця розрахункового періода. Так банки побачать, що ви справно сплачуєте борги, і зможуть надати вам кредит за запитом.


Кредитки мають бути активними. Якщо у вас кілька кредитних карт, якими ви не користуєтеся, це негативний сигнал для банку. Закрийте непотрібні кредитки негайно.


Нижче — перелік банків, які можуть видати кредитну картку користувачу з поганою кредитною історією.

Найменування банкуЛіміт на кредитній картці
Альфа-БанкВід 500 до 200 000 грн
МонобанкВід 0 до 100 000 грн
ПриватБанкВід 0 до 75 000 грн
ПУМБВід 0 до 30 000 грн
КонкордВід 1000 до 100 000 грн

Оформіть мікропозику під мінімальні відсотки

Більшість МФО дають позики без урахування кредитної історії. Оформіть декілька мікрозаймів (кожен на 2–3 тижні) під мінімальні відсотки та вчасно поверніть. Це допоможе виправити кредитну історію та повернути до вас довіру банків.

Відкрийте рахунок у банку

Відкрийте рахунок у банку, де в майбутньому плануєте взяти кредит, і кожного місяця поповнюйте його. По-перше, банки лояльно ставляться до клієнтів, які тримають у них рахунки. По-друге, ви доведете своє хороше фінансове становище. Такому клієнту банк навряд чи відмовить у майбутньому.

Отримайте споживацький кредит. Це можливо

Кращий засіб довести банку свою відповідальність — сплатити борг без прострочек і штрафів. Для цього оформіть споживацький кредит з мінімальними відсотками.

Отримати кредит при поганій КІ важко. Для цього подайте заяву на оформлення кредита у кілька банків та обов’язково додайте:

  • Довідку з місця роботи;
  • Довідку про прибуток;
  • Виписку на право володіння нерухомістю або автомобілем;
  • Знайдіть поручителів;
  • Оформіть страховку, якщо знадобиться.

Регулярно вносьте платежі за кредитом, щоб уникнути начислення пені, відсотків і штрафів.

Ось банки та МФО, які можуть видати споживчий кредит користувачу з поганою кредитною історією:

  1. МФО «Швидко Гроші»;
  2. Банк «Кредит Дніпро»;
  3. МФО «Євро Гроші».

На нашому сайті ви знайдете ще більше пропозицій. За посиланням — список банків, що видають кредит власникам поганої КІ.


Не намагайтеся сплатити кредит швидше потрібного терміна. Це також негативний фактор для банку та ризик отримати ще одну негативну відмітку у кредитну історію.


Зверніться до професіоналів

Ви можете звернутися до спеціальних адвокатських та фінансових компаній, які займаються покращенням кредитної історії і створюють образ «ідеального позичальника». Спеціалісти такої організації виправлять вашу КІ без вашої участі. Коштують послуги недешево, проте ви отримуєте 100%-ий результат. Такі компанії допоможуть не лише повернути довіру банків, а й оформити кредит у потрібні терміни.


Запам’ятайте, що видалити кредитну історію з бази даних неможливо. Якщо вам пропонують зробити це за окрему оплату, не погоджуйтесь.


Висновок

Покращити кредитну історію набагато складніше, ніж не допустити негативних відміток у ній. Зіпсовану КІ можна відновити, якщо:

  1. Ви користуєтесь кредитними картками та вчасно повертаєте гроші на рахунок;
  2. Вчасно погашаєте борг за мікропозиками;
  3. Оформили та вчасно платите споживацький кредит.

Регулярно сплачуйте кредити або позики, комунальні послуги, повертайте гроші на кредитну картку. Так ви уникнете неприємностей і залишитесь в очах банку відповідальним та надійним позичальником.

Рубрики:
Теги:
Отзывов (0)