Як відстежити поштовий переказ

Пошта зазвичай приймає до відправки грошові кошти з доставкою Україною та за кордон. За кордон відправка можлива тільки у деякі держави. Є кілька варіантів поштових переказів, вони можуть бути адресними, безадресними. Відправляти його можуть юридичні та фізичні особи. Відправляючи адресний переказ через пошту, одержувач хоче бути впевненим, що гроші дійдуть до адресата у короткі терміни та без пригод.

Як відстежити поштовий переказ

Відправнику на руки видається квитанція з номером. Ідентифікаційного коду в ній не міститься. Тобто, відправник і одержувач не можуть відстежувати пересування відправлених коштів. Оптимальний варіант – замовлення SMS-повідомлення в момент відправлення поштового переказу про те, що кошти доставлені у відділення та були видані адресату. Можливо, надалі у відправників з’явиться можливість відстежувати свої відправлення, як і у випадках з поштовими посилками. Поки компанія такої можливості не надає.

Щоб одержувач мав можливість не пропустити прибуття грошей у його поштове відділення, він повинен:

  • володіти інформацією про номер переказу;
  • знати приблизні терміни його прибуття.

Важливо, при отриманні знання номера не виключає необхідність мати при собі документ з прізвищем та ім’ям, на який він відправлений.

Рубрики:
Отзывов (0)