Різниця депозитного та поточного рахунку

Банківський рахунок необхідний для кожної людини. За допомогою нього здійснюються найрізноманітніші грошові операції. Деякі вкладають кошти, здійснюють їх зберігання, проводять виплати у безготівковій формі. Багатьох цікавлять накопичення та гарний прибуток. Відкриття рахунку може проводитися як фізичними, так і юридичними особами. Від його вибору залежить управління своїми фінансами. Виділяється кілька видів рахунку:

  • депозитний,
  • поточний,
  • картковий.

Всі вони мають певні умови та відрізняються один від одного. Різниця між депозитними або поточним рахунком є.

Депозит вважається внеском, який відкривається тільки для отримання прибутку, для збільшення заощаджень. Всі умови обов’язково фіксуються у договорі. Депозитний рахунок передбачає накопичення коштів у результаті отриманих відсотків. Гроші, які вклала людина, повинні залишатися недоторканними на період дії договору. Передбачено одностороннє розірвання договору. Знімаються, капіталізуються відсотки. Власник не може негайно скористатися коштами.

Поточний рахунок не використовується для накопичень. Він призначений для того, щоб здійснювати платіж. Клієнту надається миттєвий доступ до грошей для здійснення покупок, для оплати послуг. Відсотки, як правило, не нараховуються.

Відкриття депозитного та поточного рахунку є необхідним процесом у сучасний час. Вони допомагають вирішувати зацікавленим особам певні завдання.

Рубрики:

Содержание:

    Отзывов (0)