Приватбанк з Monobank стануть першими партнерами Apple Pay в Україні

7 Травня 2018

Початок роботи в Україні платіжного сервісу американської компанії Apple анонсовано на червень

За повідомленням колишнього керівника Приватбанку та співзасновника Монобанку Олега Гороховського на своїй сторінці у Facebook, робота Apple Pay в Україні почнеться у співпраці з Приватбанком та Monobank.

Як зазначив Гороховський, Приватбанк підключиться першим, потім до платіжного сервісу приєднаються й інші фінансові установи. Не дивлячись на те, що підключення планується на червень поточного року, робочі місця деяких співробітників банку вже оснащені тестовими картами та мають підключення до нової платіжної системи.

За повідомленням Liga.net, прес-служба Приватбанку не надала підтвердження даної інформації, проте в прес-службі повідомили про підписання угоди про нерозголошення інформації співробітниками банку в процесі тестування будь-яких нових технологій.

Гороховський повідомив, що в Монобанку роботу системи Apple Pay планується розпочати після закінчення пари місяців по підключенню її до Приватбанку. Таке поступове підключення, за твердженням банкіра, пояснюється наявністю особливостей входження платіжної системи. Така ж ситуація спостерігалася й при впровадженні системи в РФ. У Росії першочергове підключення до платіжної системи Apple выдбулося у Сбербанку, потім у банку другої хвилі.

Як повідомлялося раніше, робота мобільної платіжної системи Apple Pay в Україні почнеться з літа цього року. Крім того підключення сервісу паралельно з Україною планується також у Норвегії та Польщі.

Варто нагадати, що альтернативний сервіс Android Pay в Україні працює з осені минулого року. В даному випадку також партнерство належить державному банку Приватбанк.

За даними ubr.uа

Отзывов (0)