Укргазбанк видав більше 30 мільйонів кредитних гривень на встановлення домашніх сонячних станцій

22 Червня 2018

В рамках програми «ЕКО-енергія», яка передбачає оснащення будинків сонячними електростанціями, Укргазбанк видав жителям країни більше сотні кредитів. Загальна сума склала 30,6 мільйонів гривень.

Завдяки партнерству з виробниками та установниками сонячних станцій, Укргазбанк дає клієнтам кредити від 0,001% річних.

У банку заявляють, що працюють тільки з акредитованими постачальниками сонячних станцій. Акредитація дозволяє Укргазбанку обрати компанії з ринковими цінами на продукцію, а також перевірити репутацію, правоздатність та дієздатність партнера.

З власною електростанцією людина може повністю забезпечити своє господарство енергією, а невикористану – продати в загальні електросистеми. За кожен кіловат він отримає 532,68 копійки.

Наприклад, домашнє господарство споживає 350 кіловат, а у нього на даху, площею 70 м² встановлена сонячна електростанція потужністю 10 кіловат. Тоді господар щомісяця на продажу зайвої електрики заробляє близько 2 тисяч гривень. Тобто за п’ять років клієнт Укргазбанку повертає третину вартості персональної електростанції.

Щоб отримати кредит за програмою «ЕКО-енергія», клієнту потрібно надати наступні документи:

  • копії особистих документів;
  • довідка про доходи;
  • рахунок-фактура на придбання/встановлення обладнання;
  • договір з компанією-продавцем.

Оцінка Укргазбанком платоспроможності клієнта також включає й майбутній отриманий дохід за «зеленим» тарифом.

Зараз в Укргазбанку акредитовано понад 30 компаній, що продають й встановлюють сонячні електростанції та теплові насоси. Відповідно до планів кредитної організації передбачається поліпшення умов кредитування та збільшення списку партнерів згідно з цією програмою.

За даними prostobankir.com.ua

Отзывов (0)