В НБУ прогнозують рекордне здешевлення кредитів для бізнесу

16 Травня 2018

Національним банком України озвучено оптимістичне прогнозування на найближчі рік-півтора

За інформацією Національного банку України (НБУ) на даний момент спостерігається готовність українських банків на пом’якшення умов кредитування, вже відбувається поступове зниження ставок за корпоративними позиками.

За очікуваннями Нацбанку, протягом найближчих року-півтора вартість даного кредитування впаде до історичного мінімуму. Як пояснив регулятор, завдяки здешевленню фондування збільшився потенціал до зниження ставок.

Крім цього, зниження спостерігається й за депозитними ставкам.

Згідно з підрахунками НБУ: “Відсоткові ставки за депозитами в інвалюті знаходяться на історичному мінімумі, за гривневими депозитами – близькі до мінімальних за останні шість років”.

У НБУ також зазначили про очікуване банками відновлення клієнтської активності. Однак, банками не планується пом’якшення стандартів кредитування для великих підприємств, але передбачається пом’якшення кредитних умов за кредитами малому та середньому бізнесу, а також на надання короткострокових кредитів та гривневого кредитування.

Крім того, українськими банками пропонується рефінансування кредитів: на погашення позики видається нова, з більш вигідними умовами.

За даними segodnya.ua

Отзывов (0)