В якому банку оформити валютну карту

Валютна карта універсальна Gold дозволяє переводити кошти в іншу валюту онлайн. Карта Gold належить до одних з найбільш зручних і популярних банківських продуктів. На сайті Credit Znatok можна оформити картку онлайн. Редактори сайту можуть допомогти з вибором банківського продукту і підказати, яка картка є найбільш популярною серед клієнтів банку.

Валютною картою зручно користуватися, якщо клієнту потрібно робити платежі в різних валютах. Вона може бути кредитною або дебетовою. Клієнт може покласти гроші на картку і отримувати відсоток за її використання. Якщо клієнт банку хоче оплатити покупку, кошти будуть конвертовані та списані з рахунку. Знімати валюту потрібно в відділенні банку, так як в банкоматі зняти кошти не вийде. Користувачі можуть зняти кошти тільки в гривні за курсом.

Вартість отримання та обслуговування валютної картки залежить від її класу і наповнення пакета послуг. Банки пропонують валютні картки з різними умовами.

Які документи потрібні для отримання карти

Найчастіше в банку можна отримати валютну карту, надавши такі ж документи, як і для звичайної картки. До них можуть належати:

  1. Паспорт.
  2. ІПН.
  3. Довідка про доходи.

Валютну карту можна оформити з будь-якою платіжною системою. Картки Visa відносяться до одних з найбільш популярних. Плануючи подорож в США, клієнти банків можуть використовувати вигідні доларові карти Visa. Такі картки зручно використовувати в США, тому що комісія за конвертацію коштів буде найбільш оптимальною.

Платіжна система Mastercard також може бути на валютних картках. Клієнти банку можуть використовувати картки Mastercard в різних країнах світу. Також можна знімати кошти в банкоматах.

Як використовувати карту

Валютну карту можна використовувати такими способами:

  • переказувати кошти з картки на картку;
  • знімати кошти в банкоматах з перекладом по курсу;
  • оплачувати покупки;
  • переводити зарплату співробітникам за кордоном;
  • використовувати кошти за кордоном.

Поповнити валютну карту можна одним із способів:

  1. Переказати гроші з рахунку. Кошти можна переказати в режимі онлайн. Комісія може бути різною, тому потрібно звертати на неї увагу перед проведенням банківської операції.
  2. Скинути гроші на картку у відділенні банку. Співробітники банку можуть допомогти перевести кошти на рахунок.
  3. Переказати гроші в банкоматі. Деякі банкомати не розпізнають валюту. Все залежить від банківської установи, яка встановила банкомат.

В якому банку оформити картку

Валютну карту клієнти можуть оформити в будь-якому банку, який пропонує таку послугу. У лютому 2020 року Національний банк дозволив клієнтам банків переводити валюту онлайн. Деякі банки використовували цю можливість і пропонують клієнтам банківські продукти, на яких можна конвертувати кошти.

Приватбанк

Приватбанк став одним з перших банків, які почали пропонувати конвертувати кошти на карті. Для того, щоб оформити валютну картку, користувач повинен вибрати банківський продукт з тією валютою, яка його цікавить. Кошти можна переказати з картки «Універсальна». Цю карту можна поповнити без комісії, тому її зручно використовувати.

Клієнт може оплатити покупку на валютній картці кредитними коштами. При цьому комісія буде складати 4%. Приватбанк пропонує своїм клієнтам карту «Універсальна» Visa Gold з доларової валютою. Обслуговування цієї картки коштує 240 гривень на рік.

Monobank

Monobank також пропонує послугу конвертації коштів. Клієнти можуть оформити картку в доларах або євро. Оформлення коштує 150 гривень. Monobank має в списку своїх пропозицій карту Валютна Mastercard. Обслуговування на ній безкоштовне, що дуже вигідно для користувачів. Картка відноситься до мультивалютних. Комісія за зняття готівки становить 0,9%.

Альфа-Банк

Альфа-Банк пропонує своїм клієнтам пакет послуг «Ультра», який можна використовувати для отримання двох карток. Одна з них буде гривнева, іншу користувач може вибрати сам — доларову або євро. Пакет дозволяє знімати кошти без комісії два рази на місяць. Якщо користувачеві потрібно буде ще знімати кошти, комісія буде складати 20 гривень і 1,5%.

Вартість обслуговування дорівнює 20 гривень на місяць. Обслуговування може бути безкоштовним для клієнтів, які оплатили карткою не менш 10 покупок, зробили покупки на суму від 5 000 гривень або мають на рахунку від 70 000 гривень.

Однією з найпопулярніших пропозицій Альфа-Банку є карта «Ultra» Visa Rewards з валютою євро. Вартість обслуговування становить до 20 гривень в рік. На ній є кешбек. Оформлення банківського продукту буде безкоштовним. Зняти кошти в банкоматі можна без комісії до 10 000 гривень. Для зняття коштів вище 10 000 гривень, комісія буде складати 0,8 євро і 1,5%.

Otpbank

Otpbank пропонує валютну карту Elle Platinum. Такою карткою з платіжною системою Visa дуже зручно користуватися. Обслуговування коштує 99 гривень. Знімаючи кошти за кордоном комісія складе 3 долари.

Райффайзен Банк Аваль

Райффайзен Банк Аваль пропонує різні валютні карти з доларовими рахунками або євро. Мультивалютний рахунок Райффайзен зараз відкрити не вийде. Одним з найбільш популярних банківських продуктів Райффайзен є карта «Класична» Visa Classic. Картка в доларах має кешбек. Комісія за зняття готівки за кордоном становить 3 долари і 1,5%.

Таскомбанк

Таскомбанк пропонує оформити кредитну карту «Weekend Card». Отримавши таку картку клієнти банку можуть використовувати чотири дебетових рахунка. Перший рахунок в гривні, другий у доларах США, третій в євро і четвертий в англійських фунтах. Це дуже зручно, так як клієнти можуть конвертувати кошти в різній валюті. При цьому спочатку гроші будуть переводитися в гривню.

Валютні карти зручно використовувати для оплати покупок і переказу коштів у валюті. Клієнти банку можуть конвертувати кошти на рахунку онлайн. Банки пропонують валютні карти з різними умовами. Вибираючи картку, потрібно звертати увагу на платіжну систему, ліміт, процентну ставку і валюту. Редактори сайту Credit Znatok можуть допомогти вибрати банківський продукт з найбільш оптимальними умовами використання.

Рубрики:
Отзывов (0)