Як забрати прибутковий податок

Кожна працююча людина знає про прибутковий податок, який стягується з доходу фізичних осіб. Але мало хто знає, що його можна повернути за допомогою так званих відрахувань. Останні являють собою операцію з повернення ПДФО для певних цілей.

Види відрахувань

У даний час існує 3 види відрахувань:

  • майновий;
  • соціальний;
  • благодійний

Майнове вирахування коштів має на увазі повернення прибуткового податку для покупки квартири, сплати відсотків за іпотекою та ремонтом житла. Соціальні відрахування надаються при витраті коштів на лікування, навчання в платних навчальних закладах та страхування життя. Ну, а благодійне відрахування буде проведене громадянам, які витратили певну суму на благодійні цілі.

Порядок повернення прибуткового податку

В залежності від виду податкового вирахування, процедура їх отримання має свої нюанси, але загальний принцип даної процедури багато в чому схожий. Для повернення ПДФО необхідно виконати наступні умови:

  • упевнитися у праві на отримання вирахування;
  • зібрати всі документи, попередньо дізнавшись їх необхідний перелік в податковій інспекції;
  • надати зібрані документи та написати заяву на отримання ПДФО.

Після звернення до податкової інспекції необхідно дочекатися рішення щодо заяви. При позитивному вердикті можна спокійно чекати виплати, терміни зарахування залежать від обраного варіанту. Одноразова виплата буде нарахована в кінці календарного року, щомісячні ж виплати будуть проводитися у кінці кожного місяця.

Рубрики:
Отзывов (0)