Як заробляти і витрачати криптовалюту

Як заробляти криптовалюту

Вартість цифрових монет ще залишається високою, тому все більше людей замислюються, як заробляти криптовалюту та куди її можна витратити. У цій статті ми розглянемо перевірені засоби отримати біткоіни, ефіри та інші монети. Також ми підготували список ресурсів, які сьогодні приймають криптовалюту.

Що таке майнінг криптовалюти

Щоб здобувати криптомонети у блокчейн, необхідні:

  • Потужна відеокарта;
  • Сучасний комп’ютер;
  • Спеціальне програмне забезпечення.

На розшифровку коду однієї криптомонети може піти від декількох місяців до декількох років. До того ж на здобуток одного біткоіну знадобляться тисячі кіловат електрики.

Щоб розшифрувати та отримувати десятки криптомонет, сьогодні у світі обладнані та працюють криптоферми. Це будови, де зібрані тисячі найпотужніших комп’ютерів, які без зупинки займаються розшифровкою криптографічних кодів, генеруючи нові монети.

Як почати майнити: самостійно або в пулах

Якщо ви серйозно вирішили займатися майнінгом, то ми розповімо, з чого почати. Сьогодні є два способи добувати криптовалюту: самостійно вдома або в компанії інших майнерів.

Щоб організувати самостійну здобич криптомонет, вам знадобиться комп’ютер з потужною відеокартою, спеціальне програмне забезпечення та багато електроенергії.


Комп’ютер не можна вимикати протягом кількох місяців, щоб не переривати операцію розшифровки криптографічного коду.


Альтернативним способом здобичі є майнінг в пулах. Ви просто вносите частину грошей в пул и отримуєте кількість монет, яка відповідає вашому внеску. При цьому вам не потрібно купувати дороге обладнання, постійно слідкувати за роботою комп’ютерів, сплачувати электрику. Усе це за вас зроблять організатори пула.

Плюси майнінгу

Як і в будь-якого виду заробітку, у майнінга є свої плюси та мінуси. Ось позитивні сторони:

  1. Вартість монет постійно зростає, тому зароблені гроші можна вигідно продати або інвестувати.
  2. Вам не потрібно прикладати зусиль для заробітка. Усю роботу за вас зробить штучний інтелект.

Мінуси майнінгу

Найголовнішим недоліком майнінгу є його висока вартість. Потужні відеокарти, які необхідні для здобутку чергової криптомонети, коштують від декількох сотень доларів до кількох тисяч. Додайте до цього витрати на електроенергію, і вийде велика сума. До інших недоліків відносяться:

  1. Відсутність законодавчого регулювання майнінгу. У деяких країнах майнінг вважається незаконною діяльністю та переслідується за законом.
  2. Складність обчислень. Криптовалюти стає все менше, тому розгадати черговий код дуже складно. Щоб здобути біткоін, знадобиться близько року.

Інші способи заробітку криптовалюти

Не тільки майнінг дозволяє заробити криптовалюту. Сьогодні існують інші менш дорогі способи:

  • Участь у баунті-програмах проектів. Багато стартапів збирають гроші на розвиток проекту через краудфандинг. І щоб про проект дізналось якомога більше людей, засновники готові виплачувати токени за розміщення інформації у соціальних мережах та блогах. Пізніше токени можна обміняти на криптовалюту або продати на біржі.
  • Ви можете надавати певні послуги клієнтам та приймати оплату у криптомонетах. Наприклад, вже сьогодні оплатити біткоінами або ефіром можна курси мов, фотосесії, домашню їжу, послуги особистого водія та інше.
  • Також ви можете обміняти фіатні гроші на криптовалюту та почати займатися трейдингом на біржах. У разі успіху ви можете збільшити заробіток у 2–3 рази.

Де витратити криптовалюту

Сьогодні ви можете сплатити біткоінами або ефіром їжу, одяг, авіаквитки, послуги юристів, IT-спеціалістів та інше. Ось короткий список організацій в Україні, які приймають до оплати біткоіни та ефир:

  • Інтернет-магазин Tix24. Тут можна замовити побутову техніку, аксесуари, іграшки, комп’ютери та комплектуючі.
  • Інтернет-магазин Rechi.ua. Платформа реалізує сумки, одяг та взуття провідних українських та зарубіжних брендів. Оплатити покупки можна як фіатними грошима, так і криптовалютою.
  • Adventure Tours – платформа для організації подорожей. Ви зможете підібрати та оплатити будь-який тур криптовалютою.
  • Centro Hostel в Одесі не тільки з задоволенням прийме постояльців, але й криптовалюту. Ви можете оплатити послуги біткоіном та ефіром.
  • Стоматологія «Твоя Усмішка». У клініці лікування та протезування зубів оплачується криптовалютою.

Висновки

Криптовалюти залишаються одним з найприбутковіших видів додаткового заробітка. Сьогодні тисячі майнерів займаються здобиччю криптографічних грошей самостійно або в пулах. Якщо ви хочете заробити криптомонети, то кращими засобами залишаються:

  1. Майнінг, самостійно вдома або в пулах на фермах.
  2. Участь у баунті-програмах;
  3. Надання послуг за криптовалюту;
  4. Торговля на біржах.
Рубрики:
Теги:
Отзывов (0)