Кредити під 0% – міф або реальність

Усі, хто коли-небудь брав кредит, знають, що за користування грошима треба платити. Кожен банк встановлює суму, яку доведеться переплатити, повертаючи гроші.

Окрім того, в банках часто присутні так звані приховані платежі, про які спочатку ніхто і не говорить, але в процесі підписання договору з’ясовується, що вони є. Сюди може входити страхування, одноразова плата за оформлення документів та інше.

Але існують такі організації, які видають гроші в тимчасове користування, не вимагаючи особливих умов натомість. Тобто після обумовленого часу, повернути вчасно доведеться рівно стільки, скільки було отримано.

Споживчий кредит «0 відсотків» видають мікрокредитні організації, причому роблять це охоче і регулярно. Чому ж так відбувається?

Навіщо МФО дають кредит під 0%.

Здавалося б, навіщо мікрофінансова організація надає такі кредити, адже це економічно невигідно. Фірма повинна отримувати прибуток, а якщо грошима клієнт буде користуватися безкоштовно , то звідки він візьметься? Крім того, існує досить високий ризик, що позичальник взагалі не поверне взяті кошти.

Насправді все дуже просто. Кредиты під 0% дійсно існують, і мікрокредитним організаціям дуже вигідно їх роздавати. І ось чому:

  • Така позика дається тільки тим, хто звернувся до МФО вперше . Такий підхід дозволяє кредитору виділитися серед інших схожих організацій і залучити у свої ряди більше клієнтів.
  • Майже завжди кредит під 0% оформлюється на короткий термін від тижня до місяця, а у разі неповернення грошей вчасно, починає нараховуватися пеня та підвищена відсоткова ставка.
  • Сума кредиту для нових клієнтів МФО рідко перевищує 10 тис. грн. Тільки дуже надійні та стабільні сервіси, такі як “Динеро”, можуть собі дозволити видати новачку 15 000 гривень.
  • «Нульові» кредити дають можливість розширити базу клієнтів. Якщо вперше все пройшло гладко, а кредит був узятий і виплачений вчасно, вірогідність того, що в складній життєвій ситуації людина знову звернеться до цієї ж МФО, сильно зростає.

Яку вигоду отримує клієнт

Перш за все, звичайно, фінансову. Отримати кредит, користуватися їм деякий час і ні копійки за це не заплатити – дуже привабливо. При оформленні такої позики можна бути впевненим у відсутності будьяких прихованих платежів. МФО не бере плату за оформлення документів, не страхує кредити і здоров’я позичальника. 

Друга вигода – можливість виправити свою кредитну історію, якщо вона була зіпсована. Взята та вчасно виплачена позика підвищить кредитний рейтинг, а можливість не переплатити за це ні копійки досить приємний момент.

Рубрики:

Содержание:

    Отзывов (0)