Чому можуть не схвалили заявку на мікропозику

Чому не схвалили мікропозику

Здається, що отримати мікрозайм простіше простого. Мікрокредитні та мікрофінансові організації тільки й чекають на чергового клієнта. Насправді третину заявок на отримання мікропозики МФО відхиляють. У цій статті ми розглянемо найвірогідніші причини, за якими вам можуть відмовити у видачі грошей.

Причина 1. Ви використовуєте чужі дані

Мікропозики видаються лише при наданні паспорта позичальника та перевіряються у відкритих джерелах — єдиній базі даних, яка доступна будь-якому МФО. Якщо ви намагаєтеся оформити мікропозику на ім’я вашого родича або друга, то така заявка буде відхилена моментально. Спеціальні скринінгові систему зможуть без проблем виявити фальшиві дані.

Причина 2. Неправдива інформація

Якщо номер телефону, електронна пошта або інші дані, які вносяться в заявку на отримання мікропозики, виявляються неправдивими, то МФО з великою вірогідністю відмовить у видачі грошей. І неважливо, випадково ви помилилися чи навмисно вказали неправдиву інформацію.

Заявку на позику не схвалили. Що робити? Заново заповніть анкету і вкажіть усі дані правильно.

Причина 3. У вас є непогашені борги

Причиною відмови в мікропозиці можуть стати неоплачені борги. До них відносяться заборгованість за іншими кредитами та позиками, комунальні платежі, штрафи і податки. Якщо ви не погашаєте їх вчасно, це сигнал для МФО, що вам довіряти не варто.

Щоб повернути довіру кредиторів, погасіть усі старі заборгованості.

Причина 4. Відсутність постійного джерела доходу

У вас немає постійного джерела доходу останні три роки? Це вагома причина відмовити вам у позиці. МФО та МКО не видають навіть мінімальні позики, якщо не впевнені у платоспроможності клієнта. Щоб перевірити ваші заробітки, працівники мікрофінансової організації можуть зажадати справку про доходи, а також копію трудової книжки.

Постарайтесь заздалегідь продумати, як будете повертати гроші, та доведіть платоспроможність МФО.

Причина 5. У вас є судимість за шахрайство

МФО рідко видають мікропозики клієнтам, які раніше притягалися до кримінальної відповідальності за шахрайство. Майже кожна організація користується спеціальними скринінговими системами, які виявляють наявність судимостей у потенціальних клієнтів за різними статтями. Якщо ви намагаєтеся приховати цей факт, його все одно виявлять.

Погасіть судимість, а потім приходьте за мікрозаймом.

Причина 6. Вас включили у чорний список позичальників

Дані позичальника, який неодноразово брав позики та не платив, внесені в єдиний список неблагонадійних позичальників. Доступ до цієї бази є в усіх МФО у країні, тому вам не видадуть мікропозику, навіть якщо ви намагатиметесь оформити її в іншому місті.

У цьому разі. скоріш за все, вам нічого не допоможе. Можливо, через певний час вас виключать з чорного списку.

Причина 7. Погана кредитна історія

Не всі МФО перевіряють кредитну історію при виданні мікропозики. Тим не менш, існують МКО, які видадуть гроші тільки після вивчення вашого «фінансового минулого». І якщо у КІ є негативні позначки, то у виданні мікропозики вам можуть відмовити.

Кредитну історію потрібно виправляти негайно.

Причина 8. Наявність інших мікропозик

Якщо у вас одночасно оформлені декілька мікропозик у різних МФО, вам можуть відмовити в наданні чергової. Для мікрофінансових організацій це виглядає підозріло.

Розрахуйтеся зі старими боргами, перш ніж отримувати нові.

Причина 9. Профіль у соцмережах

Ви не помилилися. Профіль у соціальних мережах може стати причиною для відмови у виданні мікропозики. Співробітники МФО вивчать ваші фотографії, друзів, групи, у яких ви перебуваєте. Якщо ви є учасником якихось радикальних організацій, вам можуть відмовити в отриманні позики.

Покажіть у профілі, що ви благонадійна людина. Приберіть сумнівні пости та фото.

Причина 10. Непідходящий вік

МФО можуть відмовити, якщо клієнт молодше 18 або старше 65 років. Також мікрокредитні організації відхиляють заявки на отримання позики хлопцям призовного віку.

Підіб’ємо підсумок

  1. Оформлення заявки до МФО ще не гарантія того, що мікропозику вам схвалять. Частіше за все мікрофінансові організації відмовляють клієнтам із сумнівною репутацією, наявністю судимості, поганою кредитною історією та без постійного джерела доходу.
  2. У позиці можуть відмовити, якщо у вас непогашена судимість, сумнівний профіль у соцмережах і якщо ви можете раптово піти в армію.
  3. Якщо вам терміново потрібні гроші, то подавайте заявки до різних МФО. Так шанси на отримання позики значно зростають.
Рубрики:
Теги:
Отзывов (0)