Хто такі антиколектори та чим вони займаються

Хто такі антиколектори та чим вони займаються

Антиколектори — це юристи, які спеціалізуються на кредитному праві. Вони допомагають зменшити або повністю ліквідувати заборгованість за кредитами та позиками перед банками або МФО. Антиколектори представляють ваші інтереси в суді та ведуть перемовини з кредитором.

Послуги антиколекторів

Що роблять антиколектори:

  • Представляють інтереси боржника в суді;
  • Захищають боржника і членів його родини від психологічного або фізичного тиску з боку колекторів;
    Складають і розсилають колекторам, банку або МФО претензійні листи;
  • Підготовлюють заяви, листи, звернення до органів поліції, прокуратури, податкової служби та інших інстанцій, які залучаються для реструктуризації боргу;
  • Скорочують суми пені, штрафів, комісії. Іноді антиколектори можуть повністю оскаржити суму нарахованого штрафу. Вони переглядають і аналізують кредитний договір та знаходять невідповідності з законодавством;
  • Встановлюють остаточну суму боргу в суді на користь банку;
  • Отримують відстрочки виплати кредита для клієнта або інші умови реструктуризації боргу;
  • Закривають справу боржника за причиною неможливості виплати боргу, якщо у нього не залишилось майна та коштів для погашення усієї нарахованої суми.

Також антиколектори допоможуть зняти арешт з майна, оскаржити стягнення боргу за рахунок продажі нерухомості, земельних ділянок, автомобілю, правильно розірвати та оскаржити іпотечний договір.

Як працюють антиколектори

Схема роботи антиколекторів будується наступним чином.

Етап 1. Вивчення питання

Антиколектор вивчить вашу ситуацію та оцініть можливі шляхи вирішення. Варто сказати, що не всі випадки заборгованості можна вирішить через антиколекторів. Тому агентству знадобиться час, щоби проаналізувати кредитний договір, його умови, а також вашу позицію та позицію банку. Якщо рішення є, то вам його обов’язково запропонують.

Етап 2. Підписання договору

Щоб антиколектори приступили до роботи, вам потрібно підписати договір та сплатити послуги. Ось приблизна вартість послуг антиколекторів в Україні.

ПослугаВартість
Юридичний супровід у судах, підготовка документів, оскарження умов договору чи боргу600–800 грн/міс
Закриття кредиту зі знижкою від 30% до 70% від тіла боргу, тобто сума кредиту без урахування відсотків7000–9000 грн
Силовий захист майна боржника від нападів та його псуваннявід 6000 грн
Зняття арешту з рухомого та нерухомого майна з гарантієювід 8000 грн
Консультаціявід 700 грн

Етап 3. Оформлення доручення на антиколектора

На цьому етапі ви пишете доручення на представлення ваших інтересів працівнику антиколекторського агентства та нотаріально завіряєте його. Далі професійний юрист вестиме перемовини з банком, МФО або колекторами від вашого імені. Але вся кореспонденція — листи, повістки до суду — будуть приходити на вашу адресу.

Етап 4. Підготовка документації для реструктуризації боргу

Антиколектори вивчать ваш договір та підготовлять відповідні папери для банку або колекторського агентства, щоби зменшити суму боргу або анулювати її. Якщо цього не вдасться зробити, то ваш представник домовиться про реструктуризацію або пролонгацію виплат. Борг доведеться повернути у будь-якому разі, але у вас буде більше часу на його сплату.

Етап 5. Представлення інтересів у суді

Якщо банк або МФО стягує борг через суд, то антиколектор представлятиме ваші інтереси на засіданнях. Для цього ви маєте оформити спеціальне доручення на представлення ваших інтересів та надати оригінали або копії всіх документів, що є за кредитом. Щоби справа вирішилася на вашу користь, будьте максимально чесними з антиколектором, не приховуйте від нього інформацію про ваші відношення з кредиторами.

Висновок

Антиколектори можуть стати справжнім урятуванням для боржника. Досвідчені юристи допоможуть скоротити суму боргу, подовжити термін виплат, зберегти ваше майно від стягнення. Отже, вам потрібні антиколектори, якщо:

  1. Ви не готові представляти інтереси в суді самостійно. Досвідчені спеціалісти зроблять це за вас.
  2. Необхідно підготувати пакет документів для оскарження умов договору, а також знайти аргументи для цього.
  3. Ви піддаєтеся нападкам з боку колекторів, а поліція не реагує на заяви.

Хороше антиколекторське агентство може вирішити всі ваші проблеми самостійно, тому не варто відмовлятися від їхніх послуг, якщо ситуація критична.

Рубрики:
Теги:
Отзывов (0)