Технології, які використовуються мікрофінансовими сервісами для безпеки та захисту своїх клієнтів

Технології, які використовуються мікрофінансовими сервісами для безпеки та захисту своїх клієнтів

Сучасні технології дійшли до тієї точки розвитку, коли будь-які послуги або товари можна отримати дистанційно, без необхідності кудись йти, або особисто бути присутнім. Все необхідне знаходиться у смартфоні. Невеликий гаджет, що носиться у кишені, забезпечує щоденну комунікацію та доступ до будь-яких сервісів і послуг.
Смартфон дозволяє отримувати не тільки інформаційні послуги. З недавніх пір мобільні пристрої відкривають доступ до комерційних послуг: комунальні послуги, фінансові, покупка/продаж товарів тощо. Це накладає додаткові зобов’язання, що стосуються безпеки та захисту особистих даних й інформації споживачів.
Мікрофінансові сервіси, що спеціалізуються на послугах мікрокредитування, з усією відповідальністю ставляться до питань забезпечення безпеки. Висока кваліфікація фахівців і досконалі захисні системи покликані зробити процедуру отримання кредитів максимально безпечною. Обираючи МФО для оформлення кредиту, слід звернути увагу на принципи та стандарти, що застосовуються компанією для захисту особистих даних своїх клієнтів.

Зашифроване з’єднання

При оформленні кредиту, не зайвим буде поцікавитися, яку технологію використовує фірма для шифровки інтернет-з’єднання. При з’єднанні між гаджетом клієнта та сайтом кредитної організації необхідно убезпечити інформацію від «блукання» по мережі та можливості її крадіжки або перехоплення. Це дозволяє зробити технологія Secure Socket Layer (SSL). Якщо МФО використовує дану систему, то вона заслуговує на довіру клієнтів.

Технологія PCI DSS

Турбуватися про те, що після схвалення заявки на кредит, гроші будуть вкрадені та не надійдуть на рахунок, не варто хвилюватися, якщо мікрофінансові організації для здійснення угод використовують сертифікат PCI DSS. У цьому випадку користувачі можуть бути впевнені, що позикові кошти надійдуть на рахунок і не стануть здобиччю шахраїв.

Для отримання кредиту необхідно довести свою чесність

Зарахуванню грошей на картку передує її верифікація: система зафіксує на рахунку суму до 1 грн. Клієнт повинен за допомогою коду, що надійшов на його фінансовий номер телефону, підтвердити правильність даних. Не варто користуватися чужою карткою, бо ця інформація тут же надійде до банківської установи та до поліції.

Як розпізнати, що перед вами зловмисник

Вибір надійної мікрофінансової організації дозволить захистити кошти від зловмисників. Оформляючи кредит онлайн на картку, необхідно уважно вивчити всю інформацію про обрану фірму. Визначити, чи благонадійна кредитна організація допоможуть такі принципи:

  1. Надійні мікрокредітні організації видають кредити без застав і поручителів. Якщо МФО вимагають надання заставного майна, то дана фірма не повинна викликати довіри.
  2. Процентна ставка за кредитом не перевищує 2% на день. За більш високою процентною ставкою, швидше за все, ви зіткнулися зі зловмисниками.
  3. Якщо кредитна організація не використовує в своїй роботі сертифікованих систем захисту передачі даних, отримання кредиту на картку не є повністю безпечним процесом і гроші можуть бути викрадені при зарахуванні на рахунок.
  4. Уважне вивчення всіх пунктів договору кредитування убезпечить від неоднозначно прописаних пунктів і прихованих формулювань. Недобросовісні кредитні фірми можуть скористатися такими пунктами, щоб збільшити процентну ставку або отримати інші приховані платежі за позикою.
Рубрики:
Отзывов (0)