Список документів для іпотеки

Вирішили взяти житло у кредит і не знаєте, які документи потрібні для подачі заявки на іпотеку? Ми склали повний перелік необхідних паперів і довідок, які точно будуть потрібні банку.

Сьогодні в Україні більше 20 банків готові кредитувати купівлю житла. Щоб ваша заявка була розглянута, потрібно надати наступний пакет документів для іпотеки:

  1. Паспорт кредитора;
  2. Ідентифікаційний код;
  3. Довідка про доходи з місця роботи;
  4. Дозвіл чоловіка або дружини на на оформлення іпотеки.

Також банк може зажадати наступні документи для оформлення іпотеки:

  • Свідоцтво про народження дітей.
  • Справки, які підтверджують наявність майна у позичальника: техпаспорт на автомобіль, акції та цінні папери, внески, якщо вони є.
  • Якщо позичальник може претендувати на пільги, потрібно надати відповідні документи. Наприклад, посвідчення, яке підтверджує інвалідність.

Довідка про склад родини, якщо вона багатодітна.

Банки можуть наполягати на залученні поручителя. Він погасить іпотечний кредит, якщо у позичальника не буде можливості зробити це. Як обрати поручителя, якого точно схвалить банк, ми писали у цій статті.

Якщо ви купуєте житло на вторинному ринку, вам знадобляться наступні документи для іпотеки:

  • Документ, що підтверджує право власності на житло продавця;
  • Технічний паспорт нерухомості (план квартири або дома);
  • Форма №3 из ЖЕКа;
  • Довідка з бюро технічної інвентаризації (БТІ).
Форма №3 из ЖЕКа

Форма №3 из ЖЕКа

Збираючи документи для іпотечного кредита на купівлю вторинного житла, впевнитесь у тому, що:

  • У квартирі, яку ви купуєте, не прописані малолітні діти. Це може бути проблемою при оформленні договору купівлі-продажу.
  • Документи на продаж підписані особою, яка дає звіт у власних діях. Якщо потім суд визнає продавця неосудним, то угоду визнають недійсною.

Висновки

  1. Перед оформленням кредита у банку варто дізнатися, які документи потрібні для іпотеки. Майже кожного року в законі з’являються поправки та доповнення щодо процедури оформлення іпотечного кредиту.
  2. Усі документи, які перераховані у статті, мають бути обов’язково, незалежно від умов зависимости от условий кредитования. Тому почати збір довідок можна вже зараз, не чекаючи офіційного запиту від банку.
  3. Не забудьте, що термін дії деяких справок складає від декількох тижнів до кількох місяців. Уточнюйте інформацію в банку, щоб не збирати документи двічі.
Рубрики:
Теги:

Содержание:

Отзывов (0)