Як отримують виплати на дітей

Багато батьків стурбовані питанням, як отримати дитячу допомогу – матеріальну допомогу від держави, яка призначається для дитини та її потреб. Щоб його отримати, необхідно керуватися простими правилами. Видача коштів регламентується законодавством. Їм же визначається сума дитячої допомоги, терміни виплат, розміри платежів та інші нюанси. Залежать вони від кількості дітей у сім’ї, віку дитини, сімейного стану (повна/неповна сім’я).

Як отримати гроші?

У кожній країні діють свої правила отримання виплат. Перше, що необхідно після народження малюка, – подати документи до відповідних установ, наприклад, органи соцзахисту або ін. Важливо звертати увагу на терміни подачі заяви. Якщо батьки звернуться пізно, вони не зможуть претендувати на допомогу.

Запит на дитячу допомогу батьки можуть подавати кількома способами, якщо вони доступні в даному регіоні:

  • особисто в держустанові після виписки з пологового будинку;
  • в пологовому будинку ще до виписки;
  • онлайн (на спеціальному сайті після народження малюка у будь-який час).

У видачу дитячої допомоги можуть відмовити. При цьому про рішення повинні сповістити батьків у письмовій формі, також в ній вказати порядок оскарження прийнятого рішення. Крім того, рішення по видачі грошей – не остаточне. У деяких випадках держава має право скасувати виплату фінансів. Це може статися через смерть дитини, позбавлення батьківських прав, усиновлення та ряду інших ситуацій.

Рубрики:
Отзывов (0)